Jan 21, 2006
12th : sgt depressed

ho yess....i'm really depressed skang ni...hell, even feel like crying all i want....one after another...............kenapa ha????di masa2 aku takde duit ni????!!!! kenapaaaaaa?????? ya ALLAH,mcm ni sekali ujian utk aku......

Posted at 11:59 pm by sereez
Comment (1)  

Jan 17, 2006
1th : q u i c k i e

a very quick update.....

story 1 : disebabkan kaki still sakit and still membengkak, jumpe balik Dr.Rozmal and done the blood test....appointment dgn Rheumathologist (i think that's the spelling..) next week....and tgk la mcm mana....aiseyman,b4 amek darah tu,i din take breakfast....then lepas tu terase cam nak pitam gak la,terase seram sejuk,berpinar2 and lapar tetibe...hoho.....tah pape

anyway....skang cam getting better jek,mama urut semalam pastu dipuh-puh nye kaki aku....huhu~~.....cam ok sket laaa...cun2.....harapnye it just an overstrained / burnt out case....aku nak kembali ke sedia kala balik

story 2 : erk ade story ke dua ke....? cam malas la nak type hehehe

 


Posted at 01:26 am by sereez
Make a comment  

Jan 10, 2006
10th : perfect situation

singing...
Ooohhhhh oh Ooohhhhh oh Ooohhhhhhhhhh
Singing...
Ooohhhhh oh Ooohhhhh oh Ooohhhhhhhhhh..........................................

wondering.....kaki memule cam ok after taking medicine...tp skang cam nak start sakit balik (maybe it will get worse if i continue doing what i did previous 2-3 weeks).....hmmm

Nothing much to update.....today is Hari Raya Aidiladha and i was working morning shift....mama mmg semangat masak2, berapa byk dish tah....but i like it when she has the cooking spirit sbb mama masak mmg sedap...yum yummieee

hmmm...i'm getting myself organize slowly.....made few payments,fuhh...mmg korek sehingga ke lubang cacing.....ptptn thingy still pending.....but then it's ok (hehehe)

 


Posted at 11:55 pm by sereez
Comment (1)  

Jan 7, 2006
9th : lets make the best of 2006

erm....first update is abt my health condition....syukur alhamdulillah dah ok.....thanx to my mom yg bawak saye jumpe doktor.....nak harapkan saye? har har harrrr.....no money no talk la kan....(aisey...kronik la eco-no-money aku ni...)...tau ape yg aku dok pk2 bile sakit2 tu...??? aku terbayang2 wall climbing....tetibe cam teringin nak jadik spiderman

aku terang2 MC from rabu to sabtu.....hari khamis angel cake pepagi bute dah kol2,confirm la x angkat kan?! sampai ke ptg gak dia dok kol...no way la aku nak angkat...panggilan suh masuk keje la tu..ape lagi...and then pepagi jumaat pun dah mengganggu hidup aku,aku tak angkat gak....tgh hari dia kol lagi...kali ni angkat laaa...sbb cam kesian.....as expected dia suh aku masuk keje,i was at putrajaya and even tho aku ckp maybe aku leh dtg kol 4 or 4 lebih.....dia ttp nak suh aku masuk.....what daaa....???!!! what's the point aku masuk kol 4 and habis kol 6 or 7.....plus i was on MC?!!! cam bangsat pun ade......org on MC suh2 gak dtg keje......dan aku dgn selambe katak tak masuk keje langsung....org treat aku cam hampeh,aku pun hilang la sifat2 etika keje....

dah tgk baik punya cilok.....ermmm,not really up to my expectation....aku rase cam BULI lagi bestt.....it's a bit draggy,aku cam "bile nak habis ni,bosan dah" .....tapi part aku suke time dgr ghoyak English slang kelate...smarrttt siot...haha.......and setiap kali awie keluar madah2 jiwang karat dia tu,mmg boleh tergelak laaa........................aku duduk satu row dgn Gavin Yap & Nell Ng! hehehheeh....comel aaaaa Gavin...nyum nyum...ahhaha....Nell Ng gelak cam dia igt dia tgk tv kat umah dia sorang2.....

ape lagi nak cite aaa? haaaaaaaaaaaaa....aku skang sgt suke dgr Perfect Situation by Weezer, Ever the Same by Rob Thomas......video klip perfect situation bess gak, sesape fan of hot chick Elisha Cuthbert...sure suke.....and penyanyi weezer tak pakai spek,cam comel la plak....

bilekah aku nak keluar dr kepompong 'lost' ni......penat la tetiap mlm tak leh tido dok pk the same ol' shit....i wanna move on but sumhow aku cam tersgt malas.....my new year resolution is to make the best of 2006! i have the choice to make sumthing happened or to just let it slip away and be another wasting year,and claimed it another sux year....the power is in my hand....sRi, plz stop procrastinating!


Posted at 10:10 am by sereez
Comments (2)  

Jan 3, 2006
7th : o v e r s t r a i n e d

semalam rendam kaki dlm air ais+garam satu paket......and i think it's getting better....but then when i woke up this morning,mcm lagi sakit and lutut belah kiri bertambah sakit......nevertheless i still go to werk.....ptg jumpe Dr.Rozman (btw i like him...funny guy and have a very charismatic appearance).....tak tahan dah sehhh, my ankle kiri kanan membengkak, pergelangan tgn kiri kanan pun bengkak, lutut kiri super sakit........and doktor ckp ada 2 possibility.....

first assumption is overstrained......2ndly maybe arthritis......but then he's damn sure it is just overstrained muscle, 70% sure (30% is still too much dun u think? kalau dia ckp 90% sure overstrained cam tak la risau sgt)....and i hope so too....saye dpt 4 hari MC, minggu depan kalau still tak ok....well,kene jumpe dia lagi and run few test.........

doa2 la ok.......

teringin nak tgk baik Punya Cilok....


Posted at 10:30 pm by sereez
Make a comment  

Jan 2, 2006
7th : a total burn out

aihh....my body rotten like an old tomato.....whole body aching,kaki yg tersayang sakit like hell, pergelangan tgn kanan cam sumthing wrong..i cannot angkat benda berat, to make things worst....my gigi sgt sakit....mcm makan dgn gusi okeh?!!! gigi geraham baru nak tumbuh.......setiap hari pun rase nak nangis....ya ALLAH, Tuhan baru uji aku sakit mcm ni....i still can tahan...i know i still boleh bertahan tp sampai bile i have to put up wit this shit? and life feels sux day by day......loan rumah,ptptn,insurance...semua pun nak kene bayar...!!!!!! and babi i dun have money...yehh,put me in jail....dammit....

ok...enuff abt babi things....we move to good things.......i watched ACTORLYMPICS last friday....damn it was awesome! Very the very talented ppl doing ad hoc things...i envy them.....Jit very cute even tho he's reaching 40s (still freshly remember his Crunch ad), Gavin cam biase comel but not really outstanding on that nite, Afdlin...what can i say, he's da man!, Ida nerina super sexy, Harith Iskandar mmg creative, Rashid Salleh very spontaneous, Edwin Sumun surprised me...he really is a funny guy.....aku tak budget dia kelaka mcm tu.......had a good time.... thanx Lart for organizing such event ;-) and also for the Pride and Prejudice tix......urghh, i 'het' luv story.......i het planting (is there such word....? hoho) mushy mushy things inside me head.........reality check beb...there's no romantic guy, there' ll be no romantic moment...it's only in the movie...and that's that....

any good things to share? ho yehh....i got i-pocket cinema and i-digital camera.....happy =D


Posted at 02:15 pm by sereez
Make a comment  

Dec 19, 2005
6th : stop hoping

hmm................................................................................................seriusly, stop hopin'

Berhenti Berharap - by Sheila On 7

Aku tak percaya lagi
Dengan apa yang kau beri
Aku terdampar disini
Tersudut menunggu mati

Aku tak percaya lagi
Akan guna matahari
Yang dulu mampu terangi
Sudut gelap hati ini

Aku berhenti berharap
Dan menunggu datang gelap
Sampe nanti suatu saat
Tak ada cinta kudapat

Kenapa ada derita
Bila bahagia tercipta
Kenapa ada sang hitam
Bila putih menyenangkan
ha... ha...

Reff :
Aku pulang....
Tanpa dendam....
Ku terima... kekalahanku...

Aku pulang...
Tanpa dendam...
Kusalut kan .. kemenanganmu...
wow..

Kau ajarkan aku bahagia
Kau ajarkan aku derita
Kau tunjukkan aku bahagia
Kau tunjukkan aku derita
Kau berikan aku bahagia
Kau berikan aku derita..

[female vocal]
ha.. ha.. ha...

[duta]
Aku pulang....
Tanpa dendam....
Ku terima... kekalahanku...

[female vocal]
Rebahkan kalbumu
Lepaskan perlahan
Kau akan mengerti
Semua..

[duta]
Aku berhenti berharap
Dan menunggu datang gelap
Sampai nanti suatu saat
Tak ada cinta kudapat..


Posted at 06:19 am by sereez
Make a comment  

Dec 17, 2005
5th : fire

penattttttttttttttt.....baru keje 3 hari tp rase mcm dah keje 3 minggu.....setiap hari pun 10hrs.........................urghhhhh,y am i complaining? abg tak komplain punnnn

tetibe dia kol semalam ajak tgk movie....but i'm too tired for that....and dia pun tak baik demam lagi tp nak jugak tgk movie coz dah berapa hari x kuar rumah...rase terharu dia cam nak jugak jumpe b4 dia out-station..............................................................................................cant wait


Posted at 11:37 am by sereez
Make a comment  

Dec 15, 2005
4th : 24/7 thinking abt the same person

i think there's still spark   but there's no movement   and i'm still hoping 


Posted at 11:03 am by sereez
Make a comment  

Dec 13, 2005
3rd : after a month plus

ermm...tetibe cam ade mood nak update....

story 1

unemployed for like 2 mth...been to few interviews and getting fed up of it.....finally aku try keluar dr kepompong kemalasan aku nih....esok start part-time kat angel cake.....b4 this dah usha2 outlet2 kat o.u tu...tapi cam takde kedai yg 'memanggil2' aku....cam sgt malas nak keje kat o.u......o.u tu tempat aku jalan2,malas aaa nak keje situ....neway tu la dia, update pertama aku....i'm starting a whole new day tomorrow...

nak cite pasal interview2 tu ke? cam malas plak.....senang cite ade yg panggil utk 2nd interview tapi aku reject,ade yg dah confirm dah pun aku dpt...tapi reject jugak.....then ade gak yg reject aku...har har harrruunn....

owh btw........HR manager kat satu tmpt aku kene interview, comel comel dan comel...hahha.....izhar syazli (sempat aku usha nama dia).....can i meet him again? *gedik gedik*

story 2

last weekend gi penang....sgt2 last minit aku decide nak join lart....bes, very frenly family,bam bam yg comel,mkn bes...dpt tgk laut....saye sukak laut, the sea breeze...the scenery...everything abt laut...(tapi sebenarnye terbayang2 gak tsunami...ishh ombak jahat..!!!)

anyway....went to lart's fren wedding..one of MMUian......fuyyoooo,bapak grand.....abt 20 khemah....dpt bayangkan grand dia? you bet.....maroon putih.....tak sempat tgk pengantin lelaki coz there was so many ppl and cam malas nak tunggu....so chow cin chow laa....

woh..btw lart got a new 'hubby'....sleek metallic black with cun plat no...her birthdate....yeszaaa.....

story 3

ho yehh i've finished Advertising Principle....final xm was easy coz i've done the past yr paper and soklan kuar sebijik2..hopefully jawapan2 aku ok laaa....i need to score,rasenya kalau result ok.....that's mean i can pursue this......

story 4

ermm....refer to my previous entry, story no 4.....i talked abt holding on to someone didnt i?hoping to see him once again, to see if there's spark...bla bla....

hell yeh i saw him again.....sgt sgt tak sangka jumpe,lepak dgn dia....demmit i still have feelings fer this guy....it's like 24/7 thinking abt him...does he feels the same? can i plz have the answer?!!

 


Posted at 11:12 pm by sereez
Make a comment  

Previous Page Next Page

   

<< June 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed