Feb 20, 2008
23rd: stable mood

Work - it has been a good week so far....my Tech Forum is in order, my ICE campaign is blasting tomorrow...few campaigns still pending....but overall ok la....

Motherhood - i enjoy every second, every minute, every hour i'm spending with Mikhail. Kuku dia tajam betul,kulit kepala dah luka2..muka scratch coz of hos fingel nail....jgn igt saye tak potong kuku dia ok...kuku dia cepat panjang, few days after potong..tgk2 dah panjang balik....

then dia sgt suke roll skarang ni....cepat nangis kalau dia tak leh nak roll balik....so usually i put his toys depan dia to distract him.....and kalau dia baring, suke angkat kaki tinggi2 sampai boleh masuk dlm mulut dia....tak cukup tgn, jari kaki pun dia nak masuk mulut....

i've asked doc abt the use of walker...and he really against it....tp mikhail sgt suke walker dia....and agak convenient gak la coz whenever i want to do house chores i put him to his walker, and dia boleh main sorang2 kejap...kalau bagi dia baring, dia cepat bosan sorang2....

well, i think for baby category..he's quite skinny...tgk tgn tu mmc tulang aje....tp badan dia solid la....and skarang bile duduk, stable jugak la kekadang tp terhoyong-hayang jugak la.....and the best part, dia dah tak nangis bile duduk dlm car seat dia, tp dia punye seat belt mmg masuk dlm mulut aje la....

Breastfeed - i've read a blog ojah bagi...and rase bersemangat sket bile baca....coz sumtimes ada jugak la perasaan nak give up, tp bile fikir untuk kebaikan Mikhail...kene determine jugak la...and milk supply so far cukup, alhamdulillah....

mcm2 cara try nak bykkan susu...minum horlick, barli, milkmaid tea, sup betik muda....and latest i'm taking jamu....harap dpt susukan Mikhail at least 6 bulan...target sampai setahun...

yg buat leceh sket breastfeed ni coz bile bawak Mikhail keluar, susah nak dpt tempat privacy kalau dia nak nenen...

Marriage - how's marriage life been serving me? ok la....kadang2 terase mcm single mother pun ada *urgh*sux*

i'm blaming the society for not teaching a boy (who si growing up to be a men someday) the responsibilities. so bile budak lelaki dr kecik tak di didik supaya membuat kerja rumah, tolong mak ayah...result dia haru biru la....

and i also blaming the society for putting all the responsibilities of housework to women...kalau housewife, faham la coz itu mmg tanggungjawab housewife utk jaga kebajikan rumah.....

teori lelaki cari duit, fomfuan duk umah jaga rumah and anak is no longer valid....i'm gonna teach Mikhail different teori.....

 


Posted at 06:18 pm by sereez

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry

   

<< February 2008 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed